Hefe Weisse fra Hacker-Pschorr

Hacker Pschorr Hefe Weisse

Hacker Pschorr er et ældgammelt bayersk bryggeri fra München. Det blev grundlagt i 1417 og har tidspunktet for denne anmeldelse eksisteret i næsten 600 år. 600 år – tyg lige lidt på den. Bryggeriet slår sig da også op på at lave øl på helt traditionel vis og selv om hvedeøllene…

Læs mere

Urtyp Hell fra Holzkirchner Oberbräu

Urtyp Hell er en særlig betegnelse der bruges i Bayern. Hell øl i Bayern er det andre kalder Dortmunder. Det vil sige… det er ikke helt det samme, men varianter og samme tema. Søger man på øltypen på ratebeer.com (http://www.ratebeer.com/beerstyles/dortmunder-helles/60/) ser man, at danske og hollandske varianter typisk er stærkere end den…

Læs mere

Memminger Premium

Tyskland er et kæmpestort land, både når det kommer til geografisk udbredelse og ølkultur. Og det skal vi være glade for, når indtil flere danske brygmestre drager sydover for at lære håndværket ølbrygning. Ikke mindst, når de så efterfølgende kommer hjem og laver godt øl. Her er et af de…

Læs mere

Kulmbacher Eisbock

Ægte tysk bock – Kulmbacher Eisbock – i den helt stærke ende. Altså, der er på niveau med mild hvidvin rent alkoholmæssigt, det her. En Eisbock er en doppelbock, der er frosset delvist ned og så er noget af isen fjernet undervejs. Det gør at alkoholstyrken hæves (der er mindre…

Læs mere

Potshorn Gold

Potshorn Gold

Med en historie tilbage fra 1650 har Postbrauerei Allgäu haft alle chancer for at opbygge viden og erfaring indenfor øl, der fører til bryggeriets overlevelse. Men nu har overlevelse og kvalitet ikke altid noget med hinanden at gøre – selv om det dog er set flere gange – så en…

Læs mere