Dunkel Export fra Herzogliches Bräustüberl Tegernsee

Herzogliches Dunkel ExportDunkel Export er fra Bayern. I Bayern i det sydligste Tyskland er der en hel myriade af små bryggerier. De ligger nærmest tættere end de helt enormt mange danske mikrobryggerier. Som det også ses flere steder i Danmark er der en del af bryggerierne der eksisterer i tilknytning til en restaurant, hvor man så selv laver både mad og drikke. Sådan et bryggeri er Tegernsee.

På stedet – Herzogliches Bräustüberl – gør man meget ud af at repræsentere det helt lokale bayerske. Menuen er koteletter, bratwurst og Schweineschnitzel “Wiener Art” mit Kartoffel-Gurkensalat. Naturligvis med surt.

Holzkirchen ligger midtvejs mellem München og Østrig. Og midtvejs mellem Holzkirchen og Østrig ligger Tegernsee, hvor Herzogliches Bräustüberl Tegernsee ligger i den sydøstlige ende af søen Tegernsee.

På Google får stedet (pr. september 2015) 4,3 ud af 5 stjerner.

Øllet

Navn: Dunkel Export
Bryggeri: Herzogliches Bräustüberl Tegernsee
Land: Tyskland
Alkohol: 5,0%
Type: Dunkel
Tema: Bayern

Skum

Højt skummende øl med et cremefarvet, næsten lyst beige skum. Skummet har en halvgrov struktur og hænger kortvarigt i glassets sider.

Det er en lidt skæg type skum, for til at starte med er der en masse skum, der hurtigt reduceres til en fin – og stadig fyldig – krone, der aftager langsomt i størrelse.

Udseende

Dunkel Export er rødbrun, eller… brun med en let rød tone nok snarere, helt klar og med meget få kulsyrebobler.

Duft

Så er det malt. Og det i sig selv er jo tiltalende. En smule lakrids nede bagved og en fyldig sødme med rigeligt karamel.

Smag

Dunkel Export fylder hele munden med smag. Stor maltet og sødmefydt smag med en god, tilstedeværende  bitterhed sammen med en fremtrædende, perlende syre.

Trods den megen malt er Dunkel Export ikke tung som fx en porter, men mere let i smagen.

Eftersmagen holder godt og munden føles nærmest helt renset af den syrlige, perlende friskhed.

Vurdering af Tegernseer Dunkel Export

Ud fra oplægget – et spisested, der i meget (alvorligt meget) bayersk stil laver noget det ligner en happening af tyroler-øl-butik i tilknytning til restauranten – er jeg positivt overrasket.

Der er her en fremragende kombination af skum, udseende, duft og smag. En godt sammensat øl, der med sin syrlighed tydeligvis er lavet til den mad bryggerirestauranten serverer.

  • Samlet bedømmelse
4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.