Fortuna Hefeweizen fra Augsburger Bierkontor

IMG_1839.JPGAugsburger Bierkontor. Smag lidt på det. Ølkontor. Gad vide hvad det betyder for produktet som sådan? En bureaukratisk øl? En stærkt administreret øl? En teoretisk øl? Det er ikke til at gætte.

Og bryggeriet er et mysterium i sig selv. En Google-søgning viser indtil flere forskellige bryggerier, afhængig af hvilke anmeldelser man læser, men den er antageligt brygget af Tucher mens andre mener det kan være Hasen Bräu. Jeg lader der stå Augsburger Bierkontor.

Øllet – Fortuna Hefeweizen

Navn: Fortuna Hefeweizen
Bryggeri: Augsburger Bierkontor
Land: Tyskland
Alk.: 5,1%
Type: Hvede

Skum

Kridhvidt skum, og der er masser af det. Det har en mellemfin/halvgrov struktur med en vægtning mod det fine. Skummet holder godt, men ikke irriterende længe, så selv en hårdt opplasket øl vil være drikkelig indenfor almindelig tålmodigheds rækkevidde.

Udseende

Korngul, tis-gul, den der lyse gule farve der viser man næsten har fået nok væske for den dag. Helt klar og med en moderat mængde kulsyrebobler.

Duft

Dejlig hvedeøls-agtig. Korn og humle på den lette, lidt bitre måde. Hyggelig og sommerklar.

Smag

Let drikkelig. Serveret ved stuetemperatur er den – atypisk for en hvedeøl – bitter på en pilsneragtig måde. Egentlig er den ret pilsneragtig i det.

Der er en god syre i smagen, som gør Fortuna Hefeweizen fremragende til mad, da syren renser munden.

Vurdering

Jeg har smagt bedre hvedeøl end Fortuna Hefeweizen. Det er muligt at bryggeriet er et lokalt Bayersk bryggeri, men det er antageligt ikke et med egen brygkapacitet. Det er ikke ubetinget skidt men fratager nok bryggeriet en del mulighed for fri eksperimenteren.

En egen hjemmeside kan de ikke præstere og derfor er det svært at finde belæg for en lang tradition i det sydtyske. Det er muligt man går mere op i øl end reklame, men selv en beskeden tilstedeværelse på nettet er prisværdigt.

Alt i alt en gennemsnitlig præstation med pil op.

  • Duft
  • Smag
3.5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.