Kulmbacher Eisbock

Ægte tysk bock – Kulmbacher Eisbock – i den helt stærke ende. Altså, der er på niveau med mild hvidvin rent alkoholmæssigt, det her. En Eisbock er en doppelbock, der er frosset delvist ned og så er noget af isen fjernet undervejs. Det gør at alkoholstyrken hæves (der er mindre…

Læs mere

Hvede Bock fra Indslev

Indslev Bryggeri laver kun hvedeøl, her i en bock variant (weizenbock). Indslev Bryggeri på Fyn har specialiseret sig i at lave hvedeøl, så det er det eneste de laver. Til gengæld gør de det rigitgt godt. Den variant vi har fat i her er en hvedebock. Navn: Hvede Bock Alkohol: 8,00% Skum…

Læs mere

Væltepeter fra Skagen

Skagen Væltepeter

Skagen Bryghus vil have helt klart øl. Og når de ikke filtrerer øllet, så må udgangspunktet – altså vandet – være klart, så inden vandet bliver til øl bliver det lige renset en gang. Væltepeter fra Skagen Bryghus er en dobbeltbock (eller doppelbock, hvis det skal være originalt og fint).…

Læs mere

Fynsk Bock fra Stensbogaard

Fynsk Bock

Skal jeg udpege ét bryggeri som er min favorit, vil Skagen Bryghus og Stensbogaard være dem, der kæmper om pladsen. Jeg ved ikke hvad der gør, at jeg lige er faldet sådan for Stensbogaard – altså lige bortset fra deres fremragende øl – det må være den historie de kan fortælle, der giver…

Læs mere

Carls Bock fra Carlsberg

Carls Bock

Nummer 2 i rækken af tre testøl i Carlsbergs Ølvalg 2011 er denne Carls Bock, der skulle have “rig sødme og mild duft af karamel”. De nye Carls varianter er tænkt til at kunne komme på bordet til hverdagsmad. Meeen… en øl på over 7% en tirsdag aften kl. 18.00?…

Læs mere