Maj Bock fra Herslev Bryghus

Maj Bock laves af Herslev Bryghus. Herslev Bryghus ligger lidt uden for Roskilde. De har respekt for godt øl, og har hidtil formået at lave en hel del spændende bryg. De har også kastet sig over at lave en Bock. Selv skriver Herslev Bryghus om deres Maj Bock:

“Maj Bock er en øl med tysk oprindelse. Den har et flot skum og en indbydende duft. Farven er varm og rødgylden. Brygget med store mængder mûnchenermalt, som giver en dejlig maltsødme. Moderat humlet med traditionelle tyske humle-sorter. En øl med karakter. Kan nydes alene eller til et solidt måltid mad. Serveres ved 8-10 grader.”

Øllet

Navn: Maj Bock
Alkohol: 7,00%

Skum

Det er en stærkt skummende øl, så pas på! Skummet er cremefarvet, næsten lysebrunt. Det holder længe.

Udseende

Maj Bock er let grumset, men det er jo også en ufiltreret øl. Ellers har den en pæn halvmørk, ravgylden farve med pæne kulsyrebobler.

Duft

Duften er let maltet og en smule metallisk. Det sidste kan skyldes det noget ordinære glas, så hermed en opfordring til at vise øllet den fornødne respekt og så få det serveret i et ordentligt glas. I dette tilfælde er det anmelderens eget ansvar at fikse det med glasset.

Ellers er duften frisk humlet/blomsteragtigt. Passer godt til en forårsdag

Smag

God bitterhed, meget typisk for netop bock-øl, der lever godt i munden. Det er dog stadig tydeligt at finde malten i smagen.

Bedømmelse af Maj Bock

Herslev Bryghus kan noget med øl. Lidt hen ad det samme som sikrede Brøckhouse sin udbredelse. En ordentlig kvalitet med stor respekt for genren, tilsat modet til at sætte sit eget fingeraftryk på produktet.

  • Samlet bedømmelse
4

Comments are closed.