Hertug Hans no. 5 fra Ærø – Rise Bryggeri

Rise Hertug HansRise Bryggeri på Ærø har forsøgt sig med en valnøddeøl.

Bryggeriet pryder sig af, at være grundlagt for laaaaaang tid siden, og det er også korrekt. Historien har dog været noget omtumlet, så at sige at bryggeriet har en lang og ubrudt historie vil nok være lige friskt nok. Men derfor kan de vel godt lave øl alligevel.

Navn: Hertug Hans no. 5 Valnød
Alkohol: 7,00%

Skum

En ikke ret skummende øl, der har et lyst, cremefarvet til beige skum. Det har en halgrov til let grov struktur og forsvinder ganske hurtigt.

Udseende

En ganske klar øl der er rigtig flot valnøddefarvet, som en dram trukket på valnød, uden at være grumset. Der er en moderat mængde kulsyrebobler.

Duft

Let og ganske diskret, lidt humlet og så den svage antydning af nød. Og så lige et skud malt for ligesom at runde det hele af.

Smag

Meget rund i smagen og sød uden at være vammel. Lakrids på en sød og diskret måde. Malt i rigelige mændger, en god bitterhed og en prikken fra den høje alkoholstyrke.

Der er en god syrlighed, som gør den god at sætte til mad.

Smager den så af valnød? Næh, det synes jeg ikke, men valnøddeessensen bidrager formentlig til noget bitterhed og skarphed, som klæder øllet godt.

Bedømmelse

Ærøs – eller rettere Rise Bryghus’ – Hertug Hans no. 5, valnøddeøl er en god øl. Der er masser af smag og fylde og alt i alt gør den det ret godt.

En frokost i weekenden suppleret med en snaps og så denne valnøddeøl, det er et godt oplæg til en succes.

  • Samlet bedømmelse
4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.