White Christmas fra Fuglsang

Billede af Fuglsang White Christmas

Fuglsang – bryggeriet fra Hadserslev – har to juleøl i sortimentet, en stærk (Ding Dong) og en mindre stærk. Det er den mindre stærke der er i fokus her, den, der hedder White Christmas og som er en julepilsner.

Der bliver generelt lavet mange stærke julebryg, så det er fint, at der også bliver lavet julebryg som hverken er stærkt eller hvidtøl. Det gør tingene noget lettere at håndtere til julefrokosten.

Et lille funfact om Fuglsang er, at de er en temmelig stor producent af malt, til mange andre bryggerier end lige sig selv. Ca. 75% af produktionen går til eksport, så også mange steder i udlandet har man glæde af den sønderjyske malt.

Øllet – grunddata

Navn: White Christmas
Brygger: Fuglsang
Alkohol: 4,80%
Type: Sæsonøl, pilsner
Tema: Jul

Skum

Skummet på denne øl er hvid som dansk sne, fyldig og fin i strukturen som norsk og holder godt som sneen på toppen af Alperne.

Skummet byder i sandhed på White Christmas.

Udseende

Denne øl ser pæn ud. Farven er mørk gylden som en classic pilsner, klar og med ganske få kulsyrebobler.

Duft

Duften er skarp, krydret og lidt til den mørke side. Der er en svag sødme i duften og det passer alt i alt godt til julen.

Smag

I modsætning til duften er smagen rund og blød med en tilbageholdende bitterhed. Af en pilsner at være er der godt med smag at komme efter. Bitterheden er mest markant i eftersmagen.

Bedømmelse af White Christmas

Tingene hænger godt sammen i denne øl. Fuglsang kan godt være deres “milde” julebryg bekendt. Den er julet på den gode måde og passer godt ind til julens måltider.

Fuglsang har lavet en julebryg man ikke skal være bange for. Der er masser af smag, almindelig pilsner styrke og så er den god til mad. Det er da til have med at gøre.

3 ud af fem point.

  • Samlet bedømmelse
3

Comments are closed.