Økologisk Porter fra Bryghuset Braunstein

Billede af Braunstein Økologisk Porter

Økologisk Porter fra Bryghuset Braunstein er en helt klassisk porter. 

Ud over at brygge øl, så tilbyder Bryghuset Braunstein også at man kan komme forbi og spise.

Hele forhistorien med to brødre der hjalp deres farfar med at sanke krydderurter til snaps – uden at de nogensinde havde tanken at de selv skulle lave noget i samme boldgade – og fisketure til et moderne bryganlæg fra USA kan du læse på bryghusets hjemmeside. Første bryg sættes over i slutningen af 2005 og allerede i 2007 udvides med whiskydestiller og senere kommer gin til.

Øllet

Navn: Økologisk Porter
Bryggeri: Bryghuset Braunstein
Land: Danmark
Alkohol: 7,2%
Type: Porter
Tema: Økologi

Skum

Økologisk Porter har et flot og tæt skum, der ligger som en beigefarvet, lidt grålig hat ovenpå øllet. Strukturen er tæt, dog lidt til den grove side.

Skummet holder godt og så tilpas længe til, at man rigtigt kan nyde det inden man stikker hovedet hen til glasset for at nyde duft og smag.

Udseende af Økologisk Porter

Denne porter er mørk og tung i farven. Den er ikke sort, den er bare MEGET mørkebrun og slipper ikke lys igennem. Holdt op mod lyset på en klar solskinsdag kan jeg kun lige seminar finger på den anden side af glasset som en svag skygge.

Duft

Uha, der er porter over duften. Kaffe, mørk karamel, lige lidt finsk lakrids. Og så på den der lækre tunge porter-måde.

Smag

Overraskende let at drikke, den kraftige alkohol og duft taget i betragning. Den er sød og lidt syrlig, smager let af lakrids (den der søde finske variant, som vi kender fra Panda lakrids) og så lidt kaffe. Den er imponerende u-bitter og let i smagen.

Vurdering af Økologisk Porter

Økologisk Porter fra Bryghuset Braunstein er en god begynderporter. Der er andre (fx Skagen Bundgarn Porter) der er væsentligt mere for den øvede porterdrikker. Det er ikke skidt, det er bare sådan det er.

Det er en god øl og en god porter, som gør sig godt som nydeøl. Forestil dig at have været ude at gå en efterårsdag og komme ind igen i varmen og så sætte sig med en god øl. Her vil Økologisk Porter være et godt bud på en øl, der kan bruges.

Den er i den gode ende af skalaen, så 4 ud af 5 mulige point.

  • Samlet bedømmelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.