Vann Swet fra Seychelles Breweries

Billede af Seychelles Breweries Van Swet

Vann Swet er fra Seychellerne. Bounty øer lige syd for Ækvator. Og her laver de den uhyre populære Seybrew. Og så også Vann Swet. 

Seychelles Breweries er ejet af Diageo, der også ejer brands som Guiness, Johnny Walker, Bailey, Smirnoff Vodka og Tanqueray Gin. 

Øllet

Navn: Vann Swet
Bryggeri: Seychelles Breweries Ltd.
Land: Seychellerne
Alkohol: 8%
Type: Pilsner (Guldøl)
Tema: Ferie

Skum

Skummet er fint når det bliver hældt op, og som en vulkan kommer der fra midten af skumkronen store skumbobler. Der går kun ganske kort tid, før skummet er groft i sit udseende. Jeg vil ikke sige det holder længe, det er dog heller ikke forsvundet på et øjeblik (hele dette skum-afsnit er skrevet uden skummet er forsvundet).

Udseende

Korngul som en pilsner, klar og med en lille mængde kulsyrebobler. Okay, selv om den er klar, så kan jeg ikke se sandstranden og palmerne gennem glasset med øl i.

Duft

Vann Swet har en let blomsteragtig duft, der er dejlig i sommerheden. Der er lidt citrus i duften. 

Smag

Smagen er let, der er ikke meget at komme efter. Første mundfuld er sådan lidt venteagtigt, som i: gad vide hvornår smagen kommer. Der er en lille smule bitterhed fra humlen og en anelse prikken fra alkoholen. Det er faktisk imponerende – og nærmest selvstændigt pointgivende – at en øl på 8% kan smage af så lidt.

Vurdering af Vann Swet

Konteksten taget i betragtning – det er øl der laves i et ø-rige, hvor der året rundt er 25-30 grader – er det en god øl, da den er dejlig læskende i varmen. Med den megen alkohol er den også farlig i selv samme varme, da den kan ryge hurtigere ned end end almindelig Carlsberg.

Der er point for evnen til at en så stærk øl smager af så lidt, der er point for at den passer perfekt til den tropiske hede, og så lige et ekstra point for omgivelserne den nydes i (jeg får den på Seychellerne). 

I alt er der tre point ud af fem mulige.

  • Samlet bedømmelse
3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.