Julefnug fra Thisted Bryghus

Billede af Thisted Julefnug

Thy Julefnug fra Thisted Bryghus så dagens lys i 1996. Den var et alternativ til den julebryg man allerede bryggede i Thisted, nemlig en ikke helt så alkoholstærk variant som den oprindelige julebryg. Siden er porteføljen af Thy’ske julebryg udvidet.

Øllet

Navn: Julefnug
Bryggeri: Thisted Bryghus
Land: Danmark
Alkohol: 5,80%
Type: Wiener
Tema: Jul, Sæsonøl

Skum

En Julefnug har lyst skum. Det er ikke helt hvidt, men dog lidt derhenad. Og så kan du helt selv bestemme hvor fyldigt skummet skal være: plask øllet hårdt ned i glasset og det fylder voldsomt meget, eller hæld gelinde og så kommer intet intet skum.

Plasker du skum i, så holder det længe, så prøv at se om du lav et let mellemplask.

Strukturen i skummet er relativt grov.

Udseende

Denne øl har en klar og ravgylden farve. Det er ikke til at se nogle kulsyrebobler. Hvis du vil se bobler, så hæld forsigtigt op, så de ikke alle går op i skum. Her er så endnu et argument for ikke at plaske for vildt eller hælde med alt for nænsom hånd: det lette mellemplask balancerer skum og kulsyrebobler bedst.

Duft

Ulig mange andre julebryg, så dufter denne af humle og mest af alt bare øl. Duften er blød og blid.

Smag

Meget mild smag med en fin bitterhed. Humlet, blid og rund med et strejf af citrus, der giver lidt syre til smagen og trods alt bidrager med bare en smule spænding.

Vurdering af Julefnug

Gassen går hurtigt af ballonen. Thy Julefnug er god til en frokost og den delikate syrlighed renser munden godt.

Sæt den ikke til kraftigt smagende retter, så forsvinder den helt i det samlede indtryk. Prøv fx at sætte Snefnug til fisk.

Pas på når du drikker denne øl, da den er stærk (i alkohol) uden at den smager af meget.

Samlet bedømmelse (1-5): 3

  • Samlet bedømmelse
3

Comments are closed.