Finn’s Jul fra Refsvindinge

Finns Jul fra RefsvindingeFinns Jul er fra familieforetagendet Refsvindinge Bryggeri laver mest af alt specielle øl. Deres mest populære øl er den mørke Ale no. 16. Som nævnt har vi dog her fat i en af deres julebryg – dem laver Refsvindinge nogle stykker af – nemlig Finn’s Jul.

Om Finns Jul

Navn: Finn’s Jul
Alkohol: 6,40%

Skum

Skummet er decideret brunt. Fyldigt og med en fin til halvgrov struktur. Det holder helt godt uden dog at være generende.

Udseende

Mørk, mørk og mere mørk. Og det er ikke fordi lys sådan lige trænger igennem. Ude i kanten kan et rødligt skær anes mere end egentlig ses.

Det er min fornemmelse, at Finn’s Jul er ganske klar.

Duft

Finn’s Jul dufter af bitter porter. Masser af malt, noget kakao, dybde og mørkhed.

Smag

For en ikke-ryger som mig er smagen af tobaksrøg og askebæger direkte frastødende. Det er netop disse ting der er mit første indtryk af Finn’s Jul. Og det næste indtryk. Det er lidt det samme som jeg oplevede med Ørbæks Rappenskralde Porter / Geniuss Extra Stout.

Herefter følger en lidt tynd oplevelse, duften taget i betragtning. Serveret på en lille – måske endda ussel – knejpe kan den have en vis form for berettigelse. Men den tiltaler ikke mig. Røgsmagen dækker over noget lakridsagtigt og en ødsel omgang med malt. Og så en faktisk godt afstemt bitterhed.

Bedømmelse af Finns Jul

Adr. Jeg kan ikke lide Finn’s Jul. Er du ryger og har du smagt den, så kommenter gerne herunder, hvorvidt du kan lide den. Jeg vurderer kvaliteten til at være OK, hvorfor jeg trods alt uddeler point for denne julebryg.

  • Samlet bedømmelse
1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.