Julestout fra Midtfyns Bryghus

Midtfyns JulestoutEn sprød, lækker julestout, som du aldrig har fået den før. Sådan beskriver Midtfyns Bryghus selv sin julestout. En stout, som de anbefaler til stærk ost, chokolade, konfekt eller som en dessert i sig selv.

Midtfyns Bryghus er nærmest specialister i stout’er. Jeg har ikke bemærket andre bryggerier have et SÅ righoldigt udvalg af denne mørke, stærke øl, som netop Midtfyns. Og de plejer at gøre sig godt i denne genre.

Navn: Julestout
Alkohol: 7,60%

Skum

Meeeeeget fyldigt, brunt skum vælter ud af flasken og op i glasset ved ophældning. Skummet har en fin, nogle steder halvgrov struktur og så holder det længe nok til, at mænd med fyldigt skæg mageligt kan fylde dette med skum.

Udseende

Mørk, næsten sort og med et rødt skær over sig. Det giver nok ikke så meget mening at tale om hvorvidt den er klar eller ej, men alligevel… Den vurderes til at være ganske klar. Til gengæld er det ikke til at sige noget om mængden af kulsyrebobler. Det er simpelthen ikke til at se.

Duft

Frisk, krydret, humlet. Dejligt frisk, faktisk. Og så er der lakrids og kakao i duften.

Smag

Engelsk lakrids i metermål. En skarp, men dog velafbalanceret bitterhed. Og så er den relativt let i smagen af en tung stout at være. Der er tilsat fennikelfrø og stjerneanis, men jeg synes ikke umiddelbart det træder frem som tydelige selvstændige smagsindtryk.

Bedømmelse af Julestout

Julestout fra Midtfyns Bryghus er en variant over stout-temaet. Er den julet? Tjaaa… navnet er, smagen er ikke udpræget. Til gengæld kan det med succes sættes til store dele af det, vi traditionelt sætter til livs i julen, og her kommer det julede for alvor ind.

  • Samlet bedømmelse
3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.