Skands Julebryg

Skands JulebrygBryggeriet Skands har overlevet længe i et hårdt marked for specialøl brygget af mikrobryggerier. Altså må der være noget at komme efter, som tiltaler tilpas mange.

Jeg har tidligere testet en påskebryg fra Skands hvor konklusionen var, at der skulle mad til at løfte den ellers ret gennemsnitlige oplevelse. Spændende om Julebryg lider samme skæbne eller om den er god nok til at kunne stå alene.

Navn: Skands Julebryg
Alkohol: 6,50%

Skum

Lysebrunt, nej… nok mere cremefarvet, skum der ikke fylder for meget, men stadig fylder nok til at der er noget ved det. Det har en halvgrov struktur og holder fint.

Udseende

En meget pæn, klar nøddebrun farve med et svagt rødligt glimt. Der er masser af kulsyrebobler.

Duft

Lidt malt, sødme, karamel. Ikke udpræget julet, men det er vel heller ikke et ubetinget krav.

Smag

Bitter på en godt afstemt måde, gode syrebalance så den skal så absolut også prøves til mad (den er her smagstestet uden at få mad til).

Smagen sidder meget i ganen og er frisk og fyldig. Der er maltsmag i, men det er på en mere diskret måde. Karamel-sødmen runder smagen fint af.

Bedømmelse af Skands Julebryg

Der skal noget mad til at tøjle Skands Julebryg. Den er over gennemsnittet og smagen er godt afbalanceret og med en fremtrædende men ikke overdrevet bitterhed, syre og passende sødme.

Nogle julebryg kan godt være en både kvalm og kedelig oplevelse. Det er Skands Julebryg ikke. Der er noget at komme efter.

  • Samlet bedømmelse
4

Comments are closed.