Solbjerg Nissen fra Aarhus Bryghus

Billede af Solbjerg - Nissen

Solbjerg – Nissen er et resultat af et samarbejde mellem REMA 1000 og Aarhus Bryghus og er lokal øl på den sjove måde. Det startede i Stavtrup og har siden bredt sig til flere af de selvstændige REMA 1000 købmænd i Aarhus-området.

REMA 1000 i Solbjerg syd for Aarhus er gået med på spøgen og har i slutningen af 2019 to “lokale” øl til salg, den ene er denne Solbjerg – Nissen. Konceptet er, at Aarhus Bryghus sætter en lokal etiket på et af deres eksisterende bryg, som så kommer ud som en “lokal” øl.

I tilfældet Solbjerg doneres overskuddet fra salget af Solbjerg-øllene til nye idrætsfaciliteter. Det er i den grad tiltrængt, for Solbjerg er vokset voldsomt de senere år og presset på de eksisterende idrætsfaciliteter overstiger kapaciteten, både når det gælder fritidsbrug og skolens brug af facililteterne. Så køb nogle lokale Solbjerg – Nissen øl og støt sporten i Solbjerg.

Øllet

Navn: Nissen – Solbjerg
Bryggeri: Aarhus Bryghus
Land: Danmark
Alkohol: 6%
Type: Mørk specialøl
Tema: Lokale specialiteter

Skum

Skummet er fint og fyldigt uden at være overdrevet. Det er ikke kridhvidt, der er en tone af beige over det.

Strukturen i skummet er fin og det holder tilpas længe til at man kan nå at nyde det, men ikke længere end at det generer når man skal drikke øllen. Skummet hænger en smule i glassets sider men trækker i decideret gardiner.

Udseende af Solbjerg – Nissen

En Solbjerg – Nissen øl er FULDSTÆNDIG klar og uden den ringeste antydning af kulsyrebobler. Måske har glasset været for beskridt også sendt alt livet op i skummet, men der er ikke det ringeste spor af liv at se.

Farven er en pæn ravfarve  – altså sådan rigtig rund og lækker ravfarve.

Duft

Solbjerg – Nissen dufter ikke af meget. Humle, malt, the usual suspects. Duften er til den lidt søde, karameliserede side uden den bliver kvalm, den er stadig dejlig frisk i det.

Smag

Der er en god rund smag med en fremtrædende bitterhed og rigtig fin syre der tilsammen giver en god friskhed. Smagen af humle er fremtrædende, men den på etiketten påståede appelsin og nellike er så diskrete at de næsten ikke er til at få øje (smag) på.

Vurdering af Solbjerg – Nissen

Denne anmeldelse er skrevet uden at skele til den originale anmeldelse af Aarhus Bryghus’ Julebryg, som er den øl, der er i flasken. Konklusionen er – ved nærmere eftersyn – dog den samme: Det er en god og hyggelig øl, der er mild og frisk, med en god bitterhed. Der kunne sagtens skrues op for appelsin og nellike, men det ville dog nok kræve at der blev skruet ned for humlen og så er det pludselig en helt anden øl.

Køb den – i rigelige mængder – helst som Solbjerg øl, for så støtter du nye idrætsfaciliteter i Solbjerg.

  • Samlet bedømmelse
3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.