Jacobs Sommerøl fra Medicibeers

Jacobs SommerølJacobs Sommerøl. Det lyder som noget der gør godt på en varm sommerdag efter hårdt og vel udført arbejde. Sådan en frisk slappe-af øl ,der lige gearer en ned så man bliver ladet op til endnu en tørn. Gad vide om den forestilling holder? Medicibeers har om ikke andet gjort forsøget på at blive en attraktiv sommerdrik.

Øllet

Navn: Jacobs Sommerøl
Alkohol: 4,60%
Bryggeri: Medicibeers
Type: Pilsner

Skum

Sommerøllen har et hvidt skum, der står flot omend ikke ret længe. Skummet har en halvgrov struktur.

Udseende

Der er tale om en strågul, lys farve, den er rimelig klar og med masser af kulsyrebobler.

Duft

Jacobs Sommerøl dufter af humle, lemon og citrusagtig friskhed. Der er en god malt i duften, der alt i alt er en let og frisk duft.

Smag

Meget let i smagen og det passer ret fint til en varm sommerdag. Der er også et godt skud lemon i, og det giver en syrlig friskhed, der også kan mærkes på tænderne og i kinderne uden det bliver ligesom de tyske citronøl, der ikke er værd at skrive hjem om.

Eftersmagen er lidt vandet og indeholder beskedne elementer af malt. God bitterhed, hvilket vil sige, at den er tydelig og til stede uden dog at være decideret overvældende.

Bedømmelse af Jacobs Sommerøl

Som øl betragtet – det vil sige uden kontekst – er Jacobs Sommerøl det friske alternativ til den almindelige skvattede pilsner. Uden at den dog er prangende.

Sætter vi derimod Sommerøl ind en kontekst, der hedder en varm sommerdag er oplevelsen og brugsværdien flere grader højere. Om sommeren har den øl virkelig sin berettigelse, på samme måde som julebryg hører julen til.

Karakteren lander lige midt mellem to muligheder, så jeg vil lade almindelig afrunding komme Jacobs Sommerøl til gode. Men karakteren gælder kun, når den nydes i den rette kontekst. Ellers er karakteren 1 lavere.

2201

  • Samlet bedømmelse
4

Comments are closed.