Fønix fra Fuglsang

Fønix fra FuglsangFønix fra Fuglsang er en klassiker, men først lidt historie.

I flere gamle folkefortællinger – med de persiske som den nok bedst kendte – er Fugl Fønix et billede på genfødsel, genopstandelse, udødelighed og et liv efter døden. Sagnet om fuglen siger, at fuglen brændte op i sin rede og senere genopstod af asken. Herudover dukker den kun op med mellem 500 og 1000 års mellemrum, så det er en sjælden fugl, det kun er få forundt at opleve.

Anderledes sjældent er det med Fønix fra Fuglsang, der også er en klassiker og i den forstand formentlig også udødelig. På samme måde er bryggeriet Fuglsang nok også udødeligt. Det har da eksisteret siden 1865 og er hermed et af landets ældste bryggerier.

I øvrigt er Fuglsang Danmarks suverænt største malteri med en omfattende eksport til især asiatiske lande. Fønix er en all malt øl, her kategoriseret som en Wiener.

Om Fønix

Navn: Fønix
Alkohol: 5,40%

Skum

Et beskedent, men tilstrækkeligt skum med en forholdsvis grov struktur.

Det er klart hvidt og holder i relativt kort tid.

Udseende

Pæn, ravgylden farve med masser af kulsyrebobler.

Duft

Humlet på en rund og frisk måde. Dejlig kraftfuld og så kammer det heldigvis ikke over i det skarpe.

En god maltduft kommer også til sin ret – det skulle den også gerne, eftersom det er en all-malt øl.

Blød og med et strejf af karamel.

Smag

Duften udsteder løfter, som smagen indfrier. Det kan lyde naturligt, men det er det langt fra altid. Ofte kan en duft indbyde til forventninger om smagen, som smagen på ingen måde indfrier. Her hænger gift og smag smukt sammen.

Der er masser af malt og Fønix er stadig klar i smagen og har masser af fylde. Fremragende.

Bedømmelse af Fønix

Denne øl er en klassiker, og det er der en årsag til. Den har kvaliteten til at være det. En fyldig øl, der er frisk, blød og rund.

  • Samlet bedømmelse
5

Comments are closed.