Coisbo Lumber Jack

Coisbo Lumber JackI 2010 startede Anders Coisbo et bryggeri i eget navn. Produktion foregik i starten i garagen, men sidenhen er Coisbo blevet kontraktbryggeri og har fået brygget hos Indslev Bryggeri og Ørbæk Bryggeri.

Øllet blev solgt primært lokalt, men med stigende produktion er dækningsområdet også udvidet fra primært at udspringe i Morud nordvest for Odense.

Trods det at bryggeriet har ganske kort tid på bagen, har Coisbo allerede en del spændende øltyper på programmet of mange flere er planlagt. Det bliver spændende at følge Coisbo i den stadigt hårdere kamp om ølkunderne.

Coisbos Lumber Jack er en Smoked Beer og hører til det originale sortiment fra bryggeriets spæde start.

Navn: Lumber Jack
Alkohol: 6,50%

Skum

Coisbos Lumber Jack har et pænt lysebrunt skum, der har en halvgrov struktur. Det hænger lidt i glassets kanter, men trækker ikke gardiner.

Skummet holder fint, hvilket betyder, at man godt kan nå at nyde det inden det helt forsvinder, men at det samtidig heller ikke holder så længe, at det er generende.

Udseende

Lumber Jack er en meget mørk øl. Mørkebrun med et kastanjeagtigt, rødligt skær. Den er ikke helt klar men heller ikke udpræget grumset.

Det er ikke umiddelbart til at få øje på nogle kulsyrebobler.

Duft

Lakrids og så malt. I et generøst, nærmest ødselt omfang. Let krydret og ellers blød, næsten sød, og rund.

Smag

En Coisbo Lumber Jack fylder hele munden med smagsindtryk og en vældig godt afstemt bitterhed. Syrlighed i fin balance med de øvrige indtryk, som er lakrids, malt og lidt kakao. Hertil en meget diskret antydning af noget røget.

På samme måde som Bryg Selvs Northern Brown Ale, synes jeg der mangler noget “bund” i smagen. Den er lidt til den sjaskede side.

Bedømmelse af Lumber Jack

Coisbo slår nogle fremragende toner an. Vurderet alene ud fra denne Lumber Jack er der potentiale i bryggeriet. Jeg håber alt det bedste for foretagendet.

  • Samlet bedømmelse
4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.