Bryggeriet Vestfyen laver godt og skidt. Deres vanlige konsumøl (discountpilsner) er ikke værd at gå efter, men deres specialøl er anderledes interessante. Selv om der er stor variation i smag og kvalitet er der et stort nokn udvalg til, at det bør være muligt at finde en passende øl til de fleste øl-elskere. Her er det Schwarzbier, der bliver bedømt. Et særligt kendetegn ved denne øl er, at der bruges muscovadosukker til at frembringe øllets sødme.
Navn: Schwartzbier Alkohol: 6,50% Skum Overordentligt brunt skum, der fylder godt. Arh, det er ikke mørkebrunt i farven, men en lys brun, nærmest som stærkt falmet pergament. Det har en fin struktur, er cremet og det holder godt. Og så hænger det ret meget i galssets sider. Udseende Mørke-mørke-mørke brunt. Totalt umuligt at se noget som helst igennem, ikke engang lys. Duft Lakrids og malt. Noget til den tunge side. Det lader til at være en øl med muligheder. Smag Schwartzbier fra Vestfyen smager som en porter der ikke er blevet voksen endnu. Nu er det jo heller ikke en porter, men for lige at spore ind på hvor i registret vi er. Den smager lige så meget af lakrids som duften lover. Den er meget fin, blød og rund i det. Der er fin, men ikke fremtrædende bitterhed i smagen. Bedømmelse Der er noget at komme efter i denne øl fra Vestfyen. Det er altså spøjst, at de kan lave sådan noget skrammel i den ene ende af produktskalaen, og så har nogle gode – til tider fremragende – øl i den anden ende. Schwartzbier er en hyggelige mande-øl. Den passer til ild i brændeovnen, formiddag og tykke maver. Men den er også god til mænd af mere normal størrelse, med og uden skæg. Og den smager af en til.
2212