Orla Pilsner fra De 5 Gaarde

Gode Drikke har smagt på den klassiske pilsner fra De 5 Gaarde, som de kalder Orla.

De 5 Gårdes øl har navne efter personer relateret til gårdene. Denne klassiske pilsener hedder Orla, efter den tidligere inspektør på Gyllingnæs (en af de fem gårde). Gyllingnæs ligger i den sydlige del af Odder Kommune tæt på Horsens Fjord, med Alrø som eneste land mellem herregården og fjorden.

Samarbejdet mellem De 5 Gårde er sjovt. De markedsfører forskellige produkter – heriblandt øl – angiveligt baseret på egne råvarer. Det sjove består i, at byggen er maltet af Fuglsang Maltfabrik, og opskriften er leveret af Harboes Bryggeri. Altså leverer De 5 Gaarde råvarer og markedsføring, mens de har partnere til at levere resten af “produktet”.

Orla – øllet

Navn: Orla Pilsner
Alkohol: 4,60%

Skum

Orlas skum er pænt hvidt, tonet over i det beige. Det holder længe

Udseende

Farven er noget mørk for en klassisk pilsner at være, den ligner mere en classic

Duft

Meget humlet duft, frisk, måske en anelse syrlig

Smag

Smagen er maltet, der er en god humle og en fin, sart bitterhed, der ligger pænt på den bagerste del af tungen. Der er en svag smag af karamel.

Generelt har den en fyldig smag for en pilsner.

Bedømmelse af Orla

Orla må ikke sammenlignes med almindelige lyse pilsnere, der er for sjaskede og kønsløse i dette selskab. En Orla hører smagsmæssigt til i Classic-segmentet, hvor der er lidt mere af det hele (som i det slogan Tuborg førte sig frem på), og hvor øllet er noget mørkere.

Vurdering

Der er 3 ud af 5 stjerner til denne øl.

  • Samlet bedømmelse
3

Comments are closed.