Tænke at blande whisky i øl. Grundingredienserne er basalt set de samme, så helt utænkeligt er det ikke. Alligevel er det sjældent at opleve øl som Drunken Sailor, hvor der til sidst i brygprocessen er hældt røget Islay Whisky i. Det giver en spændende øl, der er til den stærke side. En lys (pale) ale med whisky – det er en Drunken Sailor.
Navn: Drunken Sailor Alkohol: 6,90% Skum Fyldigt og pænt skum, der holder helt godt. Udseende Ligner en særdeles grumset pilsner, dvs. nærmest en Werters Echte opblødt i vand. Det grumsede kommer naturligvis af, at der er tale om en ufiltreret øl. Duft Humlet, frisk, en anelse karamel. Assosiationer lidt hen ad værtshus efter lukketid, dog kun som svagt indtryk. Malten træder ikke frem. Smag Det må den tilsatte whisky der gør, at øllet umiddelbart smager af tørv. Værtshuset fra tidligere er her endnu. Der er en let bitterhed over smagen og det let røgede indtryk sidder tilbage i gane og næse efter et par slurke. Efter de første smagsprøver udvikler bitterheden sig. Bedømmelse BaggårdsBryggeriet går nye, spændende veje. Det burde ligge lige for at blande whisky i øl, da grundindgredienserne basalt set er de samme. Alligevel er der langt mellem eksperimenterne i denne retning. Som øl betragtet er den ikke noget specielt, uden at den dog er dårlig på nogen måde. En god gedigen øl, hvor man lige skal passe på, når man labber den i sig, for den er altså lidt halvstærk, og det smager man ikke. Måske den skarpe bitterhed kan indikere det (tænk på fx Carlsberg Elephant, Wiibroe Årgangsøl, Carlsberg Masterbrew). Vi ikke-rygere kan godt synes der er lidt for meget røg i smagen, men så igen: en god røget whisky er ikke af vejen, hvorfor denne øl heller ikke er helt galt afmarcheret.
1806