Abbey Ale fra Semper Ardens

Billede af Semper Ardens Abbey Ale

Abbey Ale er en del af Carlsbergs Semper Ardens serie. Og Semper Ardens – der betyder “altid brændende” – gør lidt mere ud af tingene. Det hele skal være LIDT bedre, dvs. målsætningen er faktisk, at det skal være det ypperste. Men hvad der er godt er en smagssag. Til gengæld, så holder Carlsberg hvad de lover, når de med Semper Ardens serien lover godt håndværk.

Øllet

Navn: Abbey Ale
Bryggeri: Carlsberg
Land: Danmark
Alkohol: 7,30%
Type: Ale

Skum

Skummet på en Abbey Ale er lysebrunt. Der er ikke meget skum, og den smule der er, kommer ikke i mængder man decideret vil kunne nå at nyde, da det forsvinder som dug for solen. Kun hvis man plasker øllet ned i glasset kan man få noget, der ligner skum. Til gengæld så bobler det heller ikke i maven bagefter.

Udseende af Abbey Ale

En Abbey Ale er en meget mørk, nødebrun øl. Faktisk er den så mørk, at den ligner lidt henad teaktræ i farven.

Den er ugennemsigtigt (fordi øllet er ufiltreret), dog ses små fine kulsyre-bobler.

Duft

Der er en frisk, karamelagtig duft og noter af solbær.

Smag

Solbærduften følger med over i smagen – rigtigt meget endda. Ellers er denne øl let bitter, meget rund og blød i smagen. Malten træder frem på en nydelig, ikke-frembrusende med dog tilstedeværende måde. Drikker man den til mad, får man også glæde af øllets fine humle.

Bedømmelse af Abbey Ale

Der er tale om en god øl. Og det er så det. Det er lidt ligesom Danske Bank: håndværket er i orden, den er helt rigtig og pæn i det, uden dog at gøre noget videre væsen af sig. Sådan skiller man sig ikke ud.

Det giver en karakter over middel, da kvaliteten som nævnt er i orden. Det er mangel på finesse og skillen-sig-ud, der trækker ned.

  • Samlet bedømmelse

Comments are closed.