125 års jubilæumsøl fra Refsvindinge

Refsvindinge 125 års jubilæumsølRefsvindinge Bryggeri og Malteri på Østfyn er et gammelt foretagende. Det er stadig en familievirksomhed, så der er virkelig traditioner og nærhed i bryggeri og øl.

125 år er det blevet til, og umiddelbart er der intet der tyder på at familien i Refsvindinge har tænkt sig at stoppe. I anledning af det imponerende jubilæum har de udgivet en jubilæumsøl. Da jeg købte den stod den på bon’en som en HP Bock, men der er dog ikke tale om en kopi øl med fin etiket.

Navn: 125 års jubilæumsøl
Alkohol: 6,20%

Skum

En pæn mængde skum, ikke voldsom og ikke ringe. Det tenderer at have en grov struktur og er lyst, cremefarvet. Det holder ikke så længe.

Udseende

Kastanjebrun, mørk bronzefarvet. Klar og med en beskeden mængde kulsyrebobler.

Duft

Masser af malt, sødlighed på en karamelagtig måde og lakrids.

Smag

En meget sød smag og så sætter en vandig tendens ellers hurtigt ind. Karamelagtig i smagen. Let drikkelig men kedelig. En mere bitter fremtoning ville klæde øllet betragteligt.

Bedømmelse af 125 års jubilæumsøl

Enten har de haft for travlt på Refsvindinge Bryggeri med at lave deres 125 års jubilæumsbryg, eller også har den ikke lagret længe nok. Noget mangler der i hvertfald og det gør et ellers okay potentiale til skamme, for den ER kedelig, når alt kommer til alt.

  • Samlet bedømmelse
2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.