Så skal der testes øl med historie. Vintage Ale 2006 er – som navnet siger – en årgangsøl, der kan tåle at blive liggende. Der er “kun” produceret 100.000 stk. af denne øl, og det er nr. 26.066 der testes. Vintage Ale er en ide, der – hos Fuller’s – startede med årgangsbryg 1997. Bryggeriet er forpligtet til at sætte en “mindst holdbar til”-dato på produkterne, men hævder at ligesom vin og whiskey udvikler sig med tiden, så gør deres årgangsøl det også. For nylig (i 2007?) åbnede man hos Fuller’s et par gamle flasker Vintage Ale – som ren research naturligvis. Og de synes selv at deres aldrende øl smagte bedre end nogensinde før. Det lover godt.
Navn: Vintage Ale 2006 Alkohol: 8,50% Skum Højt skum. Beigefarvet med en meget fin struktur. Skummet ligger som en pæn høj hat på øllet, og der bliver det så liggende. Udseende Rødbrun, klar (især hvis man ikke har fået bundfaldet med). Mange fine bittesmå kulsyrebobler stiger nydeligt til vejrs. Duft Der er meget malt i duften. En anelse syrlighed trænger igennem og frisker duftbilledet op. Der er et anstrøg af koriander. Meget sammensat og spændende duft, alt i alt. Der er virkelig noget at gå på opdagelse i. Smag En markant bitterhed lægger sig hen over alle indtryk. Ellers meget maltet i smagen. Der kan trækkes referencer til chokolade af god kvalitet. Der er en god lethed over de mange nuancer og indtryk, men samtidig en dybde der gør det værd at gå på udforskning i denne øl. Bedømmelse Uha den er god. Der er lidt af det hele på en måde hvor det stadig er interessant. Får du Vintage Ale til mad, så kræver det at maden har råstyrke, for øllet indtager en markant plads i kampen om smagsløgene.
1693