Påskehvede
På landevejen mellem Odense og Middelfart finder man Indslev Bryggeri. Her har kvalitet og sans for hvedeøl en helt særlig plads i hjertet. Og her har de lavet Påskehvede med det spirende forår og de lidt sartere påskeretter (fx fjordrejer og asparges) i tankerne. Indslev har – noget utraditionelt – valgt at lave deres påskebryg som en hvedeøl. Argumentet er – som de skriver på etiketten – at de har tænkt på det friske, spirende forår da de lavede øllen. Oplægget er godt. Indtil man når sidste linie på etiketten. Ryst flasken inden du hælder det sidste op. Det leder tankerne hen på Tuborgs fatale eksperiment med klassikeren hvedeøl. Lad smagstesten begynde.
Om øllet
Navn: Påske hvede
Alkohol: 6,00%
Skum
Massivt, hvidt skum, der bare fylder og fylder. Det fortager sig ganske langsomt, så er du ivrig efter at kaste dig over øllet – og har skæg – så have en klud klar til at tørre skummet af skægget.
Der er en svag tendens til, at skummet trækker gardiner på glassets sider, men den er der ikke helt.
Udseende
Ugennemsigtig lys farve. Lidt hen ad en billig pilsner (bemærk: det er kun farven der beskrives, set i forhold til noget, der måske kan være kendt). Gult som modent korn, hvis det skal lyde lidt bedre. En beskeden til moderat mængde bittesmå kulsyrebobler.
Duft
Meget øllet duft. Fuld af humle, men ellers mest bare… øl. Dog: frisk og let og lidt blomsteragtig, let syrlig duft. Lidt korn.
Smag
Det er en meget let og diskret, næsten sart (måske tynd) smag, der præger Indslev Påskehvede. Lige et anstrøg af karamel og næsten ingen bitterhed. Ikke frisk som en god tysk hvede, men mere, ja tyndt.
Bedømmelse
Påskehvede er en smagsmæssigt let øl. Nem at forholde sig til, nem at sætte til mad (bare det ikke er tungt), og nem at sidde og nye i solen.
Årstidsmæssigt svarer den til det helt tidlige forår, hvor der ikke rigtigt er noget, men hvor det hele alligevel så småt er begyndt at stikke hovedet frem. Jeg synes den er svær at bedømme, for den smager ikke af meget, men den nærmest subtile smag der er, er god. En første smagning resulterede i 2 ud af 5 point. En senere smagning 4 ud af 5. Derfor gennemsnittet på 3.
- Samlet bedømmelse