Ærø Påskeale er skabt på det gendannede Rise Bryggeri på Ærø. Bryggeriet opstod formelt 1884 som mejeri. Efter 1. Verdens krig overtager familien Rasmussen hele forretningen og i 1926 starter man med at brygge øl – Prima Lyst Hvidtøl som bliver kendt i hele det Sydfynske område. I 1956 ophører brygningen fuldstændigt og i 1960 standser også produktionen af flødeis. Da Antons søn, Svend Rasmussen tager over i 1965, bliver bryggeriet Ærø depot for Ceres’ stærke bryg og for Slots is, dette ophørte i 1996. Sven Rasmussen solgte bryggeriets nu tomme bygninger til Christopher Seidenfaden i oktober 2003 og i 2004 blev et nyt aktieselskab etableret med det formål at brygge kvalitets øl.
Navn: Påske Ale Alkohol: 5,00% Skum Pænt, beigefarvet skum, der perler og bobler. Holder længe nok til at man kan nyde det i fulde drag, men samtidig ikke er i vejen, når man vil kaste sig over øllet. Udseende Rigtig pæn, ravgylden farve. Helt klar. Med ganske få og små kulsyrebobler. Duft En Ærø Påske Ale dufter ikke af meget. Der er lidt humle i duften, og ellers “øl”. Smag Mild, rund, sødlig smag. Ingen bitterhed af betydning og smagen fortager sig relativt hurtigt. Sammen med en ordentlig gang sennep (på mad) liver bitterheden op. Men at sige den stikker hovedet frem er alligevel at gå for vidt. Og sammen med ost begynder der at træde et fjernt strejf af lakrids frem. Bedømmelse Det er subtiliteterne der står på spring, når man snakker Ærø Påske Ale. Smagsmæssigt giver de den ikke ligefrem gas hvad angår fylde. Men den der pæn at se på. Alt i alt en lidt kedelig øl, sammenlignet med udbudet af påskebryg i øvrigt.
1491