Bryggerier på Lolland er en sjældenhed. I hvert fald i den brede offentligheds kendskab. Måske klassikere som Blå Nykøbing og Maribo Pilsner vækker gode minder, men det er hsitorie nu. Krenkerup er et lollandsk bryggeri. Det er et gods Sakskøbing, hvor navnet første gang optræder i 1367. Trods det, at der står “Anno 1367” på flasken er det noget af en tilsnigelse at selve bryggeriet stammer fra den gang. For det gør det ikke. På Krenkerup Bryggeri brygges alle øl efter det Bayerske Reinheitsgebot.
Navn: Påskeøl Alkohol: 6,50% Skum Højt skum. Der er masser af skum i Påskeøl. Det er lysebrunt og har en meget fin struktur på toppen (altså når man ser på det lige oppefra) og ellers en halvgrov struktur, der bliver grovere og grovere efterhånden som skummet forsvinder. Skummet holder rimeligt. Udseende Påskeøl har en vældig pæn rødbrun farve. Den er uklar og med mange kulsyrebobler. Duft Kraftigt krydret duft, lidt til den skarpe side. Krenkerup kalder det en “festlig bouquet”. Det er en sylig duft, noget gær og koriander. Smag Smagen er ikke så kraftig som forventet og langt fra så bitter som forventet. Faktisk er den ikke bitter. Den er lidt sød i det og så prikker den sjovt i munden, når man drikker den. Den smager af koriander og gær. Og så slutter smagen med en ret tør og syrlig fornemmelse. Ikke syrlig smag, men fornemmelse, så jeg forventer den er ret god til mad, da syren er god til at få renset munden, så alle smagsløg er klar til at tage mod næste mundfuld mad. Bedømmelse Der er for meget gærsmag i Krenkerup Påskeøl efter min smag. Og så synes jeg at en sæsonøl godt må smage af noget mere end denne her gør. Det er muligt at det er meningen smagen skal være mere subtil og fin end det forventede gang “giv den påske-gas”, og i så fald er det forkerte forudsætninger jeg vurderer på. Men det er det så. Jeg er ikke imponeret.
1739