JOKer #1 kan du ikke købe i en butik. Du kan til gengæld selv lave den. Aftal tid til en brygning hos Bryg Selv og vælg Scottish Brown Ale, så har du 50 liter af den. Og så må du selv finde på et navn til den. At jeg overhovedet prøver kræfter med selvbrygning udspringer af, at min far havde et brændende ønske om at prøve det. Samtidig stor vi overfor at min far OG svigerfar skulle have en fødselsdagsgave, der adskilte sig fra, hvad de ellers plejer at få. Vupti, så kom ideen med at de skulle brygge øl, og jeg fulgte så med (hehe). Bryg Selv konceptet er ret let at gå til. Man får en opskrift som skal følges nøje, ingredienser afmåler man i præcis de mængder der står i opskriften, gør hvad man skal på de tidspunkter man skal, og så kører det egentlig bare derfra. Jeg kan kun anbefale at prøve det. Det tager to gange to timer (to timer til brygning og to timer ca. to uger senere til tapning). Navnet? Akronym (godt og vel) for Jørgen, Ole, Kim.
Navn: JOKer #1 Alkohol: 4,80% Skum Der ER så meget skum, så man umiddelbart skulle tro at der ikke var øl i flasken. Men det er der altså (jeg har selv hældt det i, så det er jeg ret sikker på). Skummet er lysebrunt og har en grov struktur. Som nævnt fylder det en hel del, men den store mængde taget i betragtning, så holder det sig kun i lige knap rimelig tid. Udseende JOKer #1 er meget brun. Den er helt klar og man kan sådan lige se igennem. Men mørk rødbrun, det er det. Det er rigtigt meget kulsyre i, og her er vi så glade for at vi bad om, at der ikke blev tilsat ekstra kulsyre. Duft Det er en meget maltet duft, der møder næsen, maltet på en rund og sød måde. Og så er der et sted i det dybe mørke også en friskhed over duften. Smag Der er ikke ret meget bas i smagen. Den dybe slags, som det fx kendes fra de helt mørkere portere og stouts. Det er mere i den lette genre. Og så smager den noget røget. Der er en tydelig bitterhed i eftersmagen, og det friske fra duften mærkes som en perlende syrlighed i smagen. Bedømmelse Hvor objektivt er det lige, at vurdere en øl man selv har lavet? Nok ikke så meget, men pyt, jeg tror alligevel ikke på objektive anmeldelser. Smag er forskelligt, så jeg ser ikke noget problem i at anmelde min egen øl. Af en så mørk øl havde jeg forventet noget mere tyngde i smagen. Her er jeg blevet skuffet. Til gengæld, så står den fortrinligt til mad, her kommer syrligheden virkelig til sin ret, som noget der gør munden klar til næste bid mad. Det var sjovt at prøve at brygge selv, også selv om det ikke er hjemme i køkkenet men mere er gennem et build-a-beer koncept. Det kan jeg kun anbefale.
2162