Erdinger Kristallklar – den berømte bayerske weissbier

Tyskerne er kendt for at være særdeles gode – verdens bedste – til at lave hvedeøl. Og danske hvedeøl er i for mange tilfælde af en sådan støbning, at man nok ikke skal satse på eksport, men snarere på videreudvikling af produktet. Der ER undtagelser, men der er ubehageligt langt imellem dem. Desværre, når man tager dansk øls kvaliteter i øvrigt i betragtning. Nå, nu drejer det sig om en tysker. Lad festen begynde.

Navn: Erdinger Kristallklar Alkohol: 5,30% Skum Ødselt i mængde, groft i strukturen og ret holdbart. Og så er det helt hvidt, kridhvidt. Udseende Som der reklameres med på etiketten: krystalklar. Det ligner faktisk en pislner med alt for meget skum. Duft Frisk, let humlet. En smule sød, men ikke mere end blot en anelse. Smag Let i smagen. Meget rund og blid. Virker som en ret god tørstslukker. Alkoholen prikker i kinderne. Bedømmelse Jeg vil anbefale danske hvedeølsbryggere at tage i praktik hos Erdinger. Så kan de måske lære, at man ikke behøver at lave “ryste-øl” for at kalde det en hvede. Fremover er Erdinger Weissbier referenceøl for anmeldelser af hvedeøl. Det skal forstås på samme måde, som Carlsberg Pilsner er det for pilsnerøl: det er god kvalitet, det er altid det samme, men det er ikke ekstravagant.

1948

Comments are closed