Påskeøl fra St. Feuillien

Belgiere og øl. Der er noget helt særligt over denne kombination. Det er øl med smag og ødsel omgang med bitterhed. Det er ældgamle traditioner (St. Feuilliens har rødder tilbage til 1125) og så er det store oplevelser. Her tager vi fat på St. Feuillien Påskeøl, der er en Abbey Ale. Den er ret tilgængelig i danske supermarkeder, så den bør være let at finde, når blot årstiden er den rette.

Navn: Påskeøl Alkohol: 7,50% Skum Creme-brunt (af den lyse slags) med en forholdsvis grov struktur. Det har en fin fylde og holder fint, omend ikke decideret længe. Udseende Ret uklar uden dog at være grumset. Pæn gylden farve, der ligner mørk flødekaramel. Faktisk ligner det ret godt oplæst flødekaramel, bortset fra, at der her er temmelig mange kulsyrebobler. Duft Meget frisk og frugtig. Som at træde ind i en lækker frugtbiks. Citrus, humle, sødhed – der er det hele. Smag Meget syrlig smag i starten, men det går hurtigt over i sødme og en fin afrundet bitterhed. Citrus – igen igen – og frugtagtig. Al denne syrlighed gør, at Påskeøl er fremragende at sætte til mad. De mange kulsyrebobler lever videre inde i munden, så vær forberedt på en champagneagtig prikken, når du drikker denne øl. Bedømmelse Som påskebryg gør St. Feullien Påskeøl det godt. Væk med vinterens tunghed, frem med den spirende friskhed og forventningen om lune og lækkerhed. Og så har den lige det anstrøg bitterhed over sig – som jeg dog havde forventet noget mere markant – som gør sig så godt til påske.

2314

Comments are closed