Grauballe Enebær Stout

En stout brygget med enebær. Umiddelbart en speciel blanding. Min første tanke er porter og gin blandet sammen, og hvordan gins skarpe smag og porterens runde blødhed spænder af med hinanden. Modspil er der da nok af. Stout kommer af stouter, dvs. stærkere. Stærkere end hvad? Jo, stærkere end porter. Og med 6% kan man indlede en længere akademisk diskussion om denne Enebær Stout fra Grauballe nu også er væsentligt stærkere end en porter, og om der derfor er tale om en tekniskklassifikationsfejl, eller om der er andre faktorer der gør, at den laligevel berettiger til at kunne kaldes en stout. Om den er det ene eller det andet er ikke afgørende for smagen.

Navn: Enebær Stout Alkohol: 6,00% Skum Lysebrunt, fyldigt skum med en fin, cremet struktur. Skummet holder godt. Udseende Mørkebrun. Meget mørkebrun. Det er ganske umuligt at se nogetsomhelst igennem. Den er ikke sort, bare meget mærk brun. Duft Uvant for en stout er den bemærkelsesværdig frisk. Den tunge malt er dog stadig at finde, ligesom kaffen er godt med. Smag Blid, rund og med en diskret bitterhed. Meget mørk i smagen, men ganske let drikkelig. En god begynder-porter, der byder på mange af porterens og stoutens kendetegn, men som samtidig er let tilgængelig. Bedømmelse Grauballe Enebær Stout kan gå fint til en chokoladekage. Selv om det lyder sært, så prøv det og bliv overrakset. Den er også velegnet som nydeøl, dvs. hvor man bare sidder nyder stouten uden absolut at skulle fylde sig med alt muligt andet ved siden af. Den krævende porter/stout-drikker vil nok føle sig snydt for en masse gode oplevelser. Til dem, der endnu har til gode at forelske sig i dette mørke univers er Garuballe Enebær Stout en god indgang.

4291

Comments are closed