Chili Tripel fra Midtfyns Bryghus

Chili har vundet stærkt indpas i sammenhænge hvor det tidligere var helt utænkeligt. Det betyder, at vi har chili-is, chili-chokolade, chili-remoulade og nu altså også chili-øl. Chili Tripel fra Midtfyn har sit udspring i den belgiske Trippel, men hvor bryggeren på Midtfyn har fået frit slag til at lege. Og skal det være “hot” skal der bruges chili. Chili Tripel blev kåret til “Årets ølnyhed 2009”.

Navn: Chili Tripel Alkohol: 9,20% Skum Skum er der nok af. Det har en fin struktur og en cremefarvet tone. Det holder godt, dog uden at det er irriterende længe. Udseende Uklar, gylden som en god classic, ingen tydelige kulsyrebobler. Duft Frisk humlet og egentlig bare øl. Duften er forholdsvis kraftig og med let krydrede toner. Smag Fyldig, rund og meget maltet smag. Og så kommer der lige et stik i halsen fra chilien, og umiddelbart herefter er der en diskret stærkhed i store dele af munden. Chili-delen af smagen er et ualmindeligt sjovt pift, som bliver siddende tilbage i munden relativt længe . Og jeg vil understrege, at styrken (9,2%) er stærkere end chilien. Bedømmelse Chili Tripel er en decideret sjov øl. Smagen er skarpt adskilt i tre dele: den gode maltede del, chili “stikket” i halsen og chili “virkningen” i munden. Virkelig spøjst. Der er helt klart point for eksperimentet, men selv uden chili vil det være en fremragende øl. Er du chiliforskrækket, så hold dig væk. Ellers: prøv den, prøv den.

3633

Comments are closed