Carlsberg Copenhagen

Carlsbergs bud på en øl til den moderne forbruger (primært kvinder i alderen 30-45 år) hedder Copenhagen. Eller Copenhagen 56° N for nu at have det hele med. Denne øls målgruppe er det aldrig rigtigt lykkedes at få overbevist om at drikke øl, men nu prøver Carslberg altså med Copenhagen. Det er en international øl. Designet i København og brygget i Litauen. Og så skal den sælges på alle Carlsbergs væsentlige markeder i hele verden.

Navn: Copenhagen Alkohol: 4,50% Skum Kridhvidt skum og masser af. Indrømmet, der blev ikke hældt spor forsigtigt og det præger det første indtryk. Skummet har en fin til halvgrov struktur. Det hænger en anelse i glassets kanter. Skummet forsvinder relativt hurtigt. Udseende Copenhagen ligner hyldeblomstdrik i farven. Meget lys og klar og få og små kulsyrebobler. Hældt forsigtigt op er der store og mange kulsyrebobler. Duft Frisk og hvidvinsagtig duft, lidt syrlig i det. Der er ikke humle i denne øl, der er humlearoma. Øllet er brygget på ris og hvede, hvilket gør både duft og smag meget lettere i det.  Smag Første indtryk (efter den ikke-rolige ophældning): flad og kedelig smag. Som en for tynd og doven øl. Der er syre nok i smagen, så som en tøse-øl til mad kan den måske være et nyt alternativ til cider og hvidvin. Hæld roligt op og få en helt anden oplevelse. En med meget mere brus. Så minder Carlsberg Copenhagen mere om danskvand med citrus eller cider og det er nok mod dem kampen skal stå. Men det bliver en hård kamp. Meget hård. Bedømmelse Den moderne forbruger (hende kvinden på 30-45 år som bor i byen) – i skikkelse af min skønne frue – synes Carlsberg Copenhagen er flad og kedelig og har svært ved at se, at den nogensinde kan blive et hit. Note hertil: hun drikker normalt ikke øl – er mere til cola – og det ændrer Copenhagen heller ikke på. Hælder man øllet FORSIGTIGT op i glasset er der mere liv i den, på samme måde som en ivrig danskvand med citrus. Jeg foretrækker sidstnævnte eller evt. en cider.

2660

Comments are closed